Popis
Filozofie a mystika vína – JUDr. Jiří Mejstřík
Zamysleli jste se někdy nad významem vinařství pro lidstvo? Chcete se o víně dozvědět více, než vám poskytne znalost apelací, odrůd či ročníků?
Víno jako životní cesta
Zkuste se nechat vést zcela jinou cestou zaměřenou na poznání vína v mnoha jeho rolích, která vás provede historií lidstva, vznikem různých kultur, prolnutím literatury a vína, a především se zahloubejte nad jeho filozofií a mystikou, jež se za ním skrývá. Nestačí je brát jako nápoj, je nutno spatřovat v něm mnohem více, než by vás napadlo na první pohled.
Nejlepší přítel člověka? Víno!
Tato na českém trhu jedinečná kniha o víně vás nepoučí o postupech výroby či technických finesách jednotlivých zemí a vinařů, byť i na tyto informace dojde. Poznáte víno jako entitu provázející lidstvo od počátku až dosud, která hrála značnou roli při formování všech civilizací a otiskla se do historie mnohem hlouběji, než tušíte. Tyto informace doprovází překrásná grafika a úžasné fotky, jež jsou rovněž dílem autora, ilustrují krásu vinorodých oblastí.
Počet stránek: 176
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7263-780-5
JUDr. Jiří Mejstřík – Obdivovatel vína a hledač jeho skrytých významů, váhavý milovník života a věčný pochybovač, vyznavač paradoxů, v jejichž záhybech doufá nalézt ta nejskrytější tajemství. Vystudovaný právník, který okusil řadu zaměstnání včetně manuálních. S vínem rozjímá dlouho, publikuje o něm posledních deset let. Je také tvůrcem rozhlasových pořadů (Červený a bílý – oceněn Zlatým znojemským hroznem 2006, Hovory o víně – s Lukášem Hurníkem) a autorem knih (Češi v cizině, Hovory o víně a Filosofie a mystika vína) Podílel se na vzniku televizního seriálu Putování za vínem. V poslední době se věnuje historii a současnosti vinařství a vinohradnictví v Čechách.
Časté otázky
V jaké kategorii produkt najdete a jaké má alternativy?
Knihy - Podobné produkty: Albatros Media Jídlem proti Alzheimerově chorobě – Cinzia Cuneo, Melvil Kompletní průvodce půstem – Jason Fung a Jimmy Moore, Nakladatelství Kazda Zkuste to doma sami – kuchyně – Smarticular, Fontána Makrobiotika jako životní styl – Denny Waxman